Аудит на підтвердження статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

18.10.2018 року Асоціацією «Служби організації інфекційного контролю» спільно з Радою молодших спеціалістів з медичною освітою Луцької ЦРЛ був проведений повторний аудит на підтвердження статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» денного стаціонару, хірургічного, акушерсько-гінекологічного та  інфекційного відділень Луцької центральної районної лікарні.

Статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» відповідають всі відділення Луцької центральної районної лікарні з 11 березня 2016 року.

Аудит проводили:

- спеціаліст з інфекційного контролю Асоціації «СОІК» Мельничук Анна;

- комерційний директор ТЗОВ «Волиньфарміпекс» Засєкін Наталія за участі заступника головного лікаря з медичної частини Болжеларського В.С. та головної медичної сестри Яковюк А.О.

Рада молодших спеціалістів з медичною освітою Луцької центральної районної лікарні займає активну позицію щодо пропагування та підтримання статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», відповідно планів роботи Ради молодших спеціалістів з медичною освітою проводяться семінари, майстер-класи та навчання на робочих місцях молодших спеціалістів з медичною освітою та молодшого медичного персоналу щодо  виконання наказів МОЗ України від 04.04.2012 року №236 «Про організацію контролю та профілактики післяопераційних гнійно-запальних інфекцій, спричинених мікроорганізмами, резистентними до дії антимікробних препаратів», наказу від 10.05.2007 року №234 «Про організацію профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах», наказу від 08.06.2015 року №325 «Про затвердження Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» та вимог програми Асоціації СОІК «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

В процесі проведення аудиту було встановлено, що медичним персоналом Луцької ЦРЛ дотримуються вимоги програми «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», що забезпечує високий рівень гігієни та санітарії в закладі, профілактики професійних захворювань медичного персоналу, запобігання розповсюдження внутрішньолікарняних інфекцій серед пацієнтів, відвідувачів та персоналу.

Відділення, де було проведено повторний аудит, отримали свідоцтво про сертифікацію проекту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Аудит на підтвердження статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»