Ризик передачи інфекційних захворювань

26 червня 2019 року в залі засідань відбулася загальнолікарняна медсестринська конференція на тему «Основні помилки при обробці медичного інструментарію та ризики передачи інфекційних захворювань».

У роботі конференції прийняли участь молодші спеціалісти з медичною освітою та молодші медичні сестри, а також лікар-епідеміолог Білецьких С.М., та консультант з питань санітарно - епідемічного благополуччя Ілечко Н.Б., головна медична сестра Яковюк А.О.

 Білецьких С.М. висвітлила актуальні питання дезінфекції, предстерилізаційній очистці та стерелизації, а також основні помилки при обробці медичного інструментарію у процесі надання медичної послуги.  Саме сучасні методи дезінфекції та стерелізації  медичного інструментарію є найважливішою  мірою, що дозволяє уникнути передачу потенційно шкідливих мікроорганізмів і  запобігти поширенню інфекцій, пов'язаних з наданням медичної допомоги.

Особливу увагу акцентували на розгляді основних помилок, які здійснюють медичні працівники по дотриманню  профілактики внутрішньолікарняних інфекцій.

Цікавою і оригінальною була сама форма проведення конференції, що дала змогу залучити до тесту-опитування, майстер-класу усіх бажаючих учасників конференції.

На завершення роботи найактивнішим учасникам організатори вручили заохочувальні призи: медичні годинники та спеціальні медичні таймери відліку часу при проведенні процедур.

Конференція